Ga naar Content
Noord-Holland

Geen berichten over Nederlandse slachtoffers bij explosie in Manchester

23 mei 2017, 10.00 uur · Aangepast 23 mei 2017, 10.30 uur
Door: · Foto: EPA

AMSTERDAM Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag beschikt niet over aanwijzingen dat er Nederlanders zijn onder de slachtoffers in Manchester. De politie gaat uit van een terreuraanslag en het dodental is inmiddels opgelopen tot 22.

Sinds de explosie na afloop van het concert van de Amerikaanse zangeres en actrice Ariana Grande in Manchester onderhoudt het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag nauw contact met de ambassade in Londen.

Lees ook: Geschokte reacties na grote aanslag in Manchester: "Verbijsterd, zoveel jonge mensen"

De explosie gisteravond heeft zeker tweeëntwintig mensen het leven gekost; zo'n vijftig anderen raakten gewond. Onder de slachtoffers in het publiek zijn veel tieners.

"Bij het contactcentrum van het ministerie kunnen mensen zich dag en nacht melden als iemand vermist is'', aldus een woordvoerster van het ministerie. Vanmorgen vroeg hadden zich daar nog geen ongeruste mensen gemeld.

Social media
Het social medianetwerk Facebook heeft een veiligheidscheck geactiveerd. Wie in de buurt van de plek van de vermoedelijke aanslag in Manchester was en veilig is, kan op die manier vrienden geruststellen. Op Twitter is de hashtag #missinginmanchester actief en is de pagina Manchester Missing in het leven geroepen. Ook Mark Rutte heeft inmiddels gereageerd op het drama. 

Verschrikkelijk nieuws uit Manchester, waar mooie avond eindigt in een drama. Gedachten bij slachtoffers. Net PM May ons medeleven betuigd.

— Minister-president (@MinPres) 23 mei 2017