Ga naar Content

Flinke boete voor verkeerd geplaatste vuilniszak van een ander

ZAANDAM Een boete op de mat omdat je vuilnis niet goed is gestort. Vervelend, maar regels zijn regels. Toch ligt dat in het geval van Nick Zwart uit Zaandam net even anders. Hij kreeg een flinke prent voor een vuilniszak die twee kilometer van zijn huis verwijderd lag.

Handhavers vonden in een verkeerd geplaatste vuilniszak een brief met de naam van Nick erop. De zak lag op straat in plaats van in de container en dat mag niet. Tot zijn grote verbazing kreeg Nick, die totaal niet in de buurt woont, een boete op de mat.

Hij moet nu aantonen dat het niet zijn afval was. Nick heeft geen idee hoe de brief in de bewuste zak terecht is gekomen. "Misschien is er een brief verkeerd bezorgd en dacht de bewoner hier: Ik gooi hem in de vuilniszak en knal hem op straat. En zo is hij gevonden", vermoedt Nick.

Lees ook: Zaanse 'afvalpolitie' gaat vuilnisdumpers Poelenburg opsporen

De Zaandammer laat het er niet bij zitten en er loopt inmiddels een procedure. Een woordvoerder van de gemeente Zaanstad laat weten dat illegale afvaldumpers al tien jaar lang volgens deze methode worden opgespoord en dat er ruimte is om bezwaar te maken.

Foto: