Ga naar Content
Noord-Holland

Oud PvdA-leider Diederik Samsom aan de slag bij Alkmaarse afvalverwerker

21 mei 2017, 20.52 uur · Aangepast 21 mei 2017, 23.05 uur
Door: · Foto:

ALKMAAR Aan een succesvolle carrière als voorman bij de sociaaldemocraten kwam een half jaar geleden een eind, maar inmiddels heeft Diederik Samsom een nieuwe uitdaging gevonden. Hij gaat aan de slag bij HVC, een groot afval-, grondstoffen- en energiebedrijf in Alkmaar.

Zijn functie zal voornamelijk bestaan uit het adviseren van HVC over het gebruik van aardwarmte als duurzame energiebron. De PvdA'er stond onder zijn politieke collega's al bekend om zijn grote kennis op het gebied van energie, duurzaamheid en milieu. 

Kopstuk
Hij was van 2003 tot 2012 Kamerlid namens de PvdA. Daarna werd hij lijsttrekker, tot hij in december 2016 de strijd verloor van Lodewijk Asscher. Een meerderheid van de PvdA-leden stemde toen voor Asscher als kopstuk van hun partij. Samsom besloot daarop de Kamer definitief te verlaten. 

Grootste afvalinzamelaar van Nederland
De PvdA'er kan zijn talenten nu gaan inzetten bij de Alkmaarse afvalwerker. HVC is naar eigen zeggen de grootste afvalinzamelaar van Nederland zonder winstoogmerk. Het bedrijf maakt zich daarnaast sterk voor recycling en levert groene energie aan allerlei instanties.