Ga naar Content

Diehard racefans hebben eigen plekje op circuit: "Dit is de mooiste bocht"

ZANDVOORT Waar duizenden racefans vanochtend al vroeg in de file of in de rij stonden om het circuit in Zandvoort te bereiken om Max Verstappen te kunnen zien, was dit voor een selecte groep Zandvoorters niet het geval. Zij hebben namelijk hun eigen spot op het circuit, naast de spectaculaire Scheivlak bocht.

Robert Castien is een van die uitverkoren Zandvoorters. Hij is lid van de Scheivlak-fanclub die vernoemd is naar de desbetreffende bocht, waar het clubhuis zich bevindt. "Zoals je ziet, je ziet bijna de helft van het circuit vanaf hier", vertelt hij. "Dit is de mooiste bocht, want de echte mannen komen hier gewoon met 180 naar beneden."

Lees ook: VIDEO: Verstappen geniet op circuit Zandvoort: "Geweldig om alle fans te zien"

En ook op een dag als vandaag is het er prima toeven. "De koelkast is altijd gevuld met bier", aldus Castien. "We hebben hier een barbecue en tussen de races door in de pauzes gooien we een lekker stukje vlees erop. En we hebben een schitterende tv waar we ook alles op kunnen volgen. Dus eigenlijk, alles wat je in je eigen huis hebt, hebben we hier ook."

Lees ook: Verstappen-fan trekt veel bekijks met grote tatoeages: "Max vindt 't waanzinnig"

Formule 1 naar Zandvoort?
Ondertussen droomt de fanclub van een echte Formule 1-race op Zandvoort. Zeker nadat gisteren bekend werd dat Heineken een grote nieuwe sponsor wordt. "Wij hebben altijd gezegd dat de Formule 1 nooit meer terug zal komen naar Zandvoort, maar dit is wel een heel mooi contract dat het circuit is aangegaan met Heineken", vindt Castien. "Wie weet, gaat het wat worden. Het zou echt geweldig zijn."

NH volgde de Jumbo Racedagen vandaag zowel op tv, op internet als op de radio op de voet. Meer beelden voor de fans waren vanaf 17 uur in NH Nieuws te zien. Vanaf 19.15 uur kan je bij ons terecht voor een uitgebreide special over het race-evenement.

Foto: NH Nieuws