Ajax-vrouwen kampioen na zege op ADO Den Haag

19 mei 2017, 23.19 uur · Aangepast 20 mei 2017, 22.27 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Remko Kool

AMSTERDAM De Ajax-vrouwen zijn vrijdagavond dankzij een 2-1 overwinning op ADO Den Haag voor het eerst in de geschiedenis van het vrouwenvoetbal bij Ajax kampioen geworden in de eredivisie.

De Ajax-vrouwen kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Een voorzet van Marlous Pieëte werd door Inessa Kaagman voorbij de Haagse doelvrouw geschoten.

12. Doelpunt! 1-0 Ajax! Na een fraaie actie van Pieëte slaat Kaagman van dichtbij toe! #ajaado pic.twitter.com/txwyRHzfDX

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) May 19, 2017

De Amsterdamse doelvrouw Elixabete Sarasola voorkwam een Haagse treffer halverwege de eerste helft. In de 45e minuut had ze geen antwoord op een inzet van Nadine Noordam. Op een voorzet van Nance van der Meer bracht die de stand weer in evenwicht.

In de tweede helft hadden beide ploegen kansen op de winnende treffer, maar het duurde tot de 89e minuut voor Marjolijn van den Bighelaar scoorde. Ze schoot Ajax op een 2-1 voorsprong en gaf het titelfeest daardoor nog meer glans.

89. DOELPUNT!! 2-1 #AjaxVrouwen! Van den Bighelaar scoort en het kampioenschap gloort! #ajaado pic.twitter.com/DC8yBp2r0u

Voor Daphne Koster en Anouk Hoogendijk was het kampioenschap het mooiste afscheid van het profvoetbal dat ze zich konden wensen. De 31-jarige Hoogendijk en 36-jarige Koster spelen sinds 2012 bij Ajax, dat toen begon met vrouwenvoetbal. Na dit seizoen stoppen ze er definitief mee.