Ga naar Content
Noord-Holland

Zwembad Texel ontruimd om chloorlek

19 mei 2017, 20.41 uur · Aangepast 20 mei 2017, 00.37 uur
Door: · Foto: Inter Visual Studio / Marcel Winter

TEXEL Het zwembad op het vakantiepark Landal Sluftervallei in De Cocksdorp op Texel is vanmiddag ontruimd vanwege een chloorlek. Ook de aanwezigen in negen naastgelegen vakantiewoningen zijn geëvacueerd. Er is niemand gewond geraakt.

In totaal zijn zo'n veertig personen op andere locaties opgevangen, meldt de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. Nadat het zwembad was ontruimd, is de brandweer op zoek gegaan naar het lek. Dat werd snel gevonden, maar het dichten blijkt lastiger.  

Een specialistisch team van de brandweer is daarom onderweg naar het zwembad om de problemen te verhelpen. Omdat dit team van het vasteland moest komen, duurde het even voor ze ter plaatse waren. Inmiddels zijn aangekomen en proberen ze - gehuld in speciale pakken - het lek te dichten.  

Drieduizend liter
Een woordvoerder van de Veiligheidsregio laat weten dat er 3.000 liter chloor is weggelekt. De chloor is terechtgekomen in een technische ruimte. "Dus de bezoekers zijn er niet aan blootgesteld", aldus de woordvoerder.

De lekkage is het gevolg van een technisch mankement, maar details daarover zijn nog niet bekend. 

Indruk van de collega's die bezig zijn met het dichten van het chloorlek bij #Landal De #Cocksdorp. pic.twitter.com/S5i6B4nb26

— Veiligheidsregio NHN (@vrnhn) May 19, 2017

Het lukt nog niet om het lek te dichten bij de chloorlekkage in De #Cockdorp. Specialistisch team van de brandweer is onderweg om te helpen.

— Veiligheidsregio NHN (@vrnhn) May 19, 2017