Ga naar Content
Sport

Fanzone voor Ajax in Stockholm

19 mei 2017, 16.33 uur · Aangepast 19 mei 2017, 16.52 uur
Door: · Foto: ANP

AMSTERDAM Supporters van Ajax kunnen zich woensdag voor de finale van hun club tegen Manchester United om de Europa League verzamelen in de straat Flemminggatan in het centrum van Stockholm. Daar wordt een speciale fanzone voor hen ingericht met een passend muzikaal programma. Volgens de Amsterdamse club is er plaats voor 10.000 fans en gaat de zone om 10.00 uur open. De eindstrijd wordt daar niet uitgezonden.

Ajax verkocht binnen een half uur de beschikbare 10.000 kaarten voor de finale in de Friends Arena met een capaciteit van ruim 54.000 toeschouwers. Ook Manchester United moest veel supporters teleurstellen.

Lees ook: Finale Europa League na 24 minuten uitverkocht

Volgens de politie van Stockholm hebben ervaringen in het verleden laten zien dat het tijd kost om iedereen in het stadion te krijgen. Drie uur voor de wedstrijd gaan de poorten open. Om te voorkomen dat mensen verboden voorwerpen meenemen zullen ze worden gefouilleerd. Hoeveel agenten de autoriteiten inzetten, wil de politie niet zeggen. "We geven nooit details over de inzet. We hebben voldoende mensen op de verschillende plekken", wilde een woordvoerder vrijdag alleen kwijt tegen het ANP.

Voor supporters van Manchester United is er voor de finale een fanzone ingericht bij Rörstrandsgatan. De twee fanzones liggen niet ver van elkaar vandaag maar worden wel door water van elkaar gescheiden. Van beide plekken kunnen fans makkelijk met metro of trein naar het stadion. Een derde gemengde 'fanzone' ligt midden in het centrum. In Kungsträdgården is het meer een familiegebeuren met activiteiten voor het hele gezin.