Ga naar Content

Nick Runderkamp bij thuisdebuut: "Ik dacht stiekem het is de winnende"

VOLENDAM Scoren bij je debuut in eigen stadion. Volendammer Nick Runderkamp deed het donderdagavond vijf minuten voor tijd voor FC Volendam tegen NAC Breda. Het was niet voldoende voor de winst. De eerste halve finale in de play-offs voor promotie naar de eredivisie eindigde in 2-2.

Bij de spelers van FC Volendam heerste na afloop de teleurstelling en boosheid over de late gelijkmaker van Cyriel Dessers. Ook Runderkamp baalde. Hij leek met zijn 2-1 de winnende goal te hebben gemaakt.

abc5media_video_0

Bijna sprakeloos was Runderkamp die twee weken eerder in Limburg voor het eerst binnen de lijnen kwam voor FC Volendam. Interim-trainer Berry Smit was allesbehalve sprakeloos. Die wond zich, zoals vrijwel heel Volendam, op over de handsbal die aan de de 2-2 van Dessers vooraf ging. "Dat doet pijn, ja", aldus Smit.

abc5media_video_1

Voor Raoul Esseboom was het ook slikken. De verdediger slaagde er met Erik Schouten in om NAC-topscorer Dessers 89 minuten lang uit te schakelen. Maar in de slotfase ging het dus alsnog fout. Dat dat gepaard ging met een handsbal was wrang. 

abc5media_video_2

Door het 2-2 gelijkspel weet FC Volendam dat het zondag in de return in Breda moet winnen. Dat zal een hels karwei worden in het volgepakte Rat Verlegh-stadion. "Maar wij hebben drie concurrenten van Martina voorin staan. Je weet nooit wat er kan gebeuren", aldus Smit die de uitdaging aandurft.

abc5media_video_3

NAC Breda - FC Volendam begint zondag 21 mei om 14.30 uur. Je kunt het duel integraal volgen via onze livestream. Vanaf 14.25 uur doen Klaas Jan Bos en Rob Wanst verslag.