FC Volendam wacht moeilijke opgave in Breda na 2-2 gelijkspel

18 mei 2017, 21.44 uur · Aangepast 18 mei 2017, 23.49 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

VOLENDAM FC Volendam gaat zondag met een 2-2 gelijkspel op zak beginnen aan de returnwedstrijd tegen NAC Breda. In eigen huis leken de Volendammers als winnaar van het veld te stappen, maar een late treffer van Cyriel Dessers gooide roet in het eten.

FC Volendam-doelman Hobie Verhulst kreeg voorafgaand aan het duel alvast de bloemen. De keeper werd uitgeroepen tot 'Speler van het Jaar' bij de Volendammers. De wedstrijd begon met kleine kansen voor Enzo Stroo en Rodney Antwi, maar zonder succes. Aan de andere kant van het veld moest Verhulst ingrijpen op schoten van Arno Verschueren en Thomas Agyepong. In de blessuretijd van de eerste helft was er nog een hachelijk moment voor FC Volendam. Verhulst trad echter sterk op toen Cyriel Dessers het van dichtbij probeerde. Met de 0-0 op het scorebord zochten beide teams de kleedkamer op.

Tweede helft
De eerste grote kans van de tweede helft was direct een doelpunt, maar dan wel voor de bezoekers. Agyepong verraste Mo Betti en tikte de 0-1 van dichtbij in het doel. Lang was FC Volendam niet van slag. Invaller Daniël van Son maakte met zijn eerste balcontact in de 64e minuut de gelijkmaker. De naar Koninklijke HFC vertrekkende vleugelaanvaller schoot de bal kiezelhard in de kruising.

Daniël van Son staat koud in het veld bij @fcvolendam en doet dan dit. Wat een beuker van een doelpunt! #volnac https://t.co/mBdSv4Nmda pic.twitter.com/6QQDeqXAOV

— FOX Sports (@FOXSportsnl) May 18, 2017
Eerste doelpunt Runderkamp
Na de snelle doelpunten hielden beide ploegen elkaar weer in evenwicht. Interim-trainer Johan Steur bracht in de 75e minuut Nick Runderkamp. De speler van Jong FC Volendam zette in de 85e minuut de 2-1 op het scorebord. Met zijn linkerbeen wipte hij de bal op en werkte hem met zijn rechterbeen tegen de touwen. Rihairo Meulens was een minuut later

85' ⚽️ GOAL! Runderkamp 2-1. #volendam #volnac#runderkamp #playoffs pic.twitter.com/QC5VkVOs7o

— Dutch Goals And More (@DutchGoalsAMore) May 18, 2017

Gelijkmaker Dessers
In de 89e minuut kwam NAC Breda op 2-2. Cyriel Dessers wipte de bal met de arm voorbij een FC Volendam-verdediger en passeerde daarna Verhulst. Scheidsrechter Edwin van der Graaf wees de protesten van de Volendammers af.

88' ⚽️ GOAL! Dessers 2-2.#nac #volnac#dessers #playoffs pic.twitter.com/iYYwoudFYJ

Zondagmiddag staan beide elftallen weer tegen over elkaar. FC Volendam moet winnen of met 3-3 of meer gelijkspelen.

Opstelling FC Volendam: Verhulst; Betti, Esseboom, Schouten, Kok; Veerman, Hilterman (Runderkamp/75),  Kwakman; Meulens, Stroo (Van Son/63), Antwi

Opstelling NAC Breda: Brondeel; Sporkslede, O'Neill, Meijers, Horsfield; Verschueren, Garcia (Nijholt/82), El Allouchi; Korte, Dessers, Agyepong (Verbeek/78)