Ga naar Content

Niet te stoppen: Cheyenne (11) zwemt af voor haar negentiende zwemdiploma

ALKMAAR Cheyenne Hooi uit Alkmaar is nog maar 11 jaar oud, maar staat op het punt om haar negentiende zwemdiploma in de wacht te slepen. En ze is nog lang niet uitgezwommen.

De meeste mensen zijn blij als ze hun zwemdiploma A en B weten te behalen. Maar niet Cheyenne, die afzwemt voor haar negentiende diploma. En dat is niet niks. "Het wordt heel zwaar, omdat ik onder water moet en met gewichten moet zwemmen", legt Cheyenne uit.

De liefde voor het zwemmen begon toen ze 6 jaar oud was. "Cheyenne wilde heel graag zwemmen met dolfijnen. Daarvoor moet je minimaal zwemdiploma's A, B en C hebben. Ze heeft ze binnen een jaar gehaald. Maar ze is doorgegaan, omdat haar opa vier diploma's heeft en haar badmeester vijftien", aldus haar moeder Ramona. 

Nog lang niet klaar
Maar wie denkt dat Cheyenne het na diploma nummer negentien het voor gezien houdt, heeft het mis. Ze vastberaden alle 89 zwemdiploma's te behalen. Want de discipline zwemmen kent veel verschillende kanten. "Je kunt heel snel zwemmen, reddingszwemmen en met gewichten zwemmen, dus iedere keer kun je een stapje hoger."

Ondanks dat het al de zoveelste keer is dat Cheyenne afzwemt, zit haar moeder iedere keer met geknepen billen op de tribune. Ramona: "Moeders is altijd zenuwachtiger dan dochterlief, maar ik geniet er ook van."

Foto: NH Nieuws