Ga naar Content

Peter Bosz: "Veel Nederlanders hadden dit niet voor mogelijk gehouden"

AMSTERDAM Ajax trainde vandaag voor het laatst voor het oog van de nationale en internationale pers en het publiek op De Toekomst. Met een fitte selectie vertrekt Peter Bosz volgende week naar Stockholm. "Veel Nederlanders hadden dit niet voor mogelijk gehouden", sprak de hoofdtrainer op de persconferentie.

Donny van de Beek weet nog niet of hij de finale in de basis begint voor Lasse Schöne. De Deense middenvelder raakte in Lyon geblesseerd en ontbrak daardoor tegen Willem II. Donderdagmiddag stond Schöne wel weer op het trainingsveld. "Lasse is een hele goede speler. Op de tactische trainingen zal het de komende dagen wel duidelijk worden of ik speel of niet", sprak de talentvolle middenvelder.

Video #165153



Spanning
Bij Justin Kluivert spijgt de spanning met de dag ietsjes meer. "Maar we trainen hard en blijven daardoor scherp. De tegenstander speelt nog een wedstrijd, wij hebben de focus al helemaal op de wedstrijd."

Video #165152



Groei
Wie Ajax het internationale seizoen zag openen tegen FK Rostov had niet kunnen vermoeden dat het Europese avontuur zou eindigen met een finale in Stockholm. Bosz puzzelde en schrapte en inmiddels voetballen alleen Davy Klaassen en Amin Younes nog op dezelfde positie. "De spelers moesten even wennen aan Peter Bosz en Peter Bosz aan de spelers", zo verklaarde de trainer van Ajax de groei die zijn ploeg heeft doorgemaakt.