Ga naar Content
Sport

LIVE NH Sport met FC Volendam - NAC Breda

18 mei 2017, 18.28 uur · Aangepast 18 mei 2017, 19.57 uur
Door: · Foto: Pro Shots/NH

VOLENDAM Opnieuw is er vanavond een extra uitzending van NH Sport. FC Volendam neemt het in de halve finales van de play-offs op tegen NAC Breda. Dit duel kun je vanaf 19.00 uur volgen op de radio.

NAC en FC Volendam mochten vanwege hun eindklassering in de Jupiler League allebei de eerste ronde van de play-offs overslaan. Donderdagavond moet blijken wie de eerste stap naar de finale zet. NAC haalde in een zeer wisselvallig seizoen twee punten meer dan FC Volendam en eindigde daardoor één plaats boven de Volendammers op de ranglijst.

Lees ook: Berry Smit: "Wij zetten daar tegenover een beter team"

FC Volendam won de thuiswedstrijd met 2-1 door een benutte penalty van de vanavond geschorste Kevin van Kippersluis. Bovendinen speelde de thuisploeg het laatste half uur met een man minder na de rode kaart voor keeper Hobie Verhulst. In Breda werd het door een hele snelle treffer van Mounir el Allouchi 1-0.

In Breda leven de play-offs hevig. Inmiddels zijn voor de return op zondagmiddag meer dan 14.000 kaarten aan de man gebracht. Tegenover de slogan 'operatie eredivisie' zet FC Volendam de leus uit het clublied 'strijden tot het laatste'. De mouwen zullen daadwerkelijk opgestroopt moeten worden om kans te maken op promotie. Interim-trainer Berry Smit heeft er ondanks de recente 3-0 nederlaag bij Fortuna Sittard vertrouwen in. Hij wijst op het spel van zijn team in de tweede helft tegen Fortuna waarin enkele opgelegde kansen om zeep werden geholpen.

Verslaggevers in het Kras-stadion bij FC Volendam - NAC Breda zijn Edward Dekker en Rob Wanst. De aftrap is om 19.45 uur. NH Sport begint al om 19.00 uur. Je presentator is Rob Wtenweerde.