Ga naar Content
Noord-Holland

Grote brandstofstoring op Schiphol

18 mei 2017, 09.11 uur · Aangepast 18 mei 2017, 11.18 uur
Door: · Foto: ANP / Lex van Lieshout

SCHIPHOL Op Schiphol was vanochtend een grote storing met het brandstoftoevoersysteem van vliegtuigen. De luchthaven hield er rekening mee dat de storing zou leiden tot flinke vertragingen en geschrapte vluchten, maar de storing is inmiddels verholpen.

Dat bevestigt een woordvoerder van Schiphol aan NH Nieuws. De storing houdt in dat de brandstofwagens die worden gebruikt om de vliegtuigen vol te tanken, niet meer kunnen worden bijgevuld. Daardoor konden de wagens alleen de nog resterende hoeveelheid brandstof bijtanken.

Rond 8.45 uur waren er rond de vijftig vertrekkende vluchten vertraagd. De woordvoerder kon niet met zekerheid zeggen of die allemaal last hadden van de storing. Voor inkomende vluchten had de luchthaven tot 9.00 uur nog niet de volledige capaciteit beschikbaar.

De gemiddelde vertraging is volgens Schiphol veertig minuten, maar op Twitter klagen passagier over urenlange vertraging op buitenlandse luchthavens voor vluchten naar Schiphol. Dat komt door ruimtegebrek op Schiphol vanwege vliegtuigen die door de softwarestoring gates bezet hielden.