Ga naar Content

Weghorst: "Groningen deed wat we wilden dat ze deden"

GRONINGEN Eindelijk stond AZ-spits Wout Weghorst weer met een glimlach voor de camera. De 4-1 overwinning in de heenwedstrijd van de eerste halve finale in de play-offs op FC Groningen deed hem zichtbaar goed.

Weghorst tekende voor twee treffers. De spits stond een tijdje droog en gooide in Groningen die frustratie in de tweede helft van zich af. Dat kwam ook omdat volgens Weghorst FC Groningen de wil werd opgelegd van AZ.

Video #165134

Van den Brom zag een AZ zoals hij het eigenlijk altijd wil zien. Het AZ zoals hij het graag ziet voetballen. Hij legt uit hoe dat er uit ziet.

Video #165132

Calvin Stengs kwam in de tweede helft in het veld voor de geblesseerde Alireza Jahanbakhsh. De jonge Stengs speelde een prima wedstrijd en maakte zijn eerste doelpunt in het eerste van AZ 1. Normaal gesproken speelt hij in de Tweede Divisie zijn duels, nu maakte hij de 3-1 waardoor AZ de wedstrijd op slot gooide.

Video #165131

Overigens vielen Derrick Luckassen en Alireza Jahanbakhsh met beenblessures uit. Onduidelijk is of zij zaterdag inzetbaar zijn in de return.