Ga naar Content

Nabestaanden woest om berg zand op graf in Naarden

NAARDEN Marjan en haar moeder Alie gingen op Moederdag naar het graf van hun opa en oma op de begraafplaats Nieuw Valkenveen in Naarden. Tot hun grote schrik zagen ze dat er een enorme berg zand op gestort was.

Marjan Vos is woedend. "Hoe halen ze het in hun hoofd. Het zijn mijn opa en oma en als ik hier dan kom om bloemen te zetten, dan doe ik dat. Zeer, zeer respectloos", vertelt ze geëmotioneerd aan NH Nieuws.

Er is dus niets meer van het graf over. En dat komt allemaal doordat de gemeente een nieuw graf heeft gegraven en het zand kwijt moest. Dat hebben ze tijdelijk op het graf van de familie van Marjan en Alie gedumpt. "Je hebt van een graf af te blijven, anders is het grafschennis. Hier lopen medewerkers die zonder enig pardon er gewoon zand opgooien."

Geen andere plek
De medewerker van de begraafplaats vertelt Marjan dat er geen andere plek was om het zand neer te leggen. En dat terwijl een aantal graven in het rijtje nog leeg staan. Daarnaast zei hij dat "als de bult zand weg is, het graf er beter uitziet dan het ooit gedaan heeft", aldus Marjan. 

En dat terwijl een simpel graf juist de wens was van haar opa en oma. "Hij hoeft voor mij niet in te vullen welk graf mooier is." Marjan en haar moeder hebben de bloemen maar weer mee terug naar huis genomen. Woensdag wordt de bult zand weggehaald. 

De gemeente heeft laten weten dat het altijd zo gaat in Naarden, maar nu gaat ze kijken of de procedure veranderd kan worden.