Ga naar Content
Noord-Holland

Grote doorverkoop finaletickets Ajax begonnen: "Toch een lekker extraatje"

15 mei 2017, 17.29 uur · Aangepast 15 mei 2017, 19.24 uur
Door: · Foto: screenshot Marktplaats

AMSTERDAM Ajax-fans hebben fikse bedragen over voor een ticket voor de finale die hun club op 24 mei in Stockholm tegen Manchester United speelt. Ook Noord-Hollanders springen op die vraag in en zetten hun tickets voor heel veel geld te koop.

Wie op tijd een ticket voor Europa League-finale kon bemachtigen, kan daar nu leuk aan verdienen. Vlak nadat Ajax thuis Lyon met 4-1 versloeg, kostten tickets voor de finale van het toernooi zo'n 400 euro. Nadat Ajax definitief de finale veilig wist te stellen, schoot die prijs omhoog. Inmiddels zijn tickets waar op Marktplaats meer dan 1000 euro voor geboden wordt geen uitzondering meer. 

Lees ook: Ajax naar de finale van de Europa League!

Een Noord-Hollander die twee tickets voor 1000 euro per stuk op Marktplaats zette, zegt ze via zijn zoon gekregen te hebben. "Die had wel geluk gehad", zegt hij daarover, zonder er verder over te willen uitweiden. Hij zou op zich best naar Stockholm willen, maar als de tickets genoeg opleveren blijft hij lekker thuis. Wat is genoeg? "Zo'n 2000 euro."

Lees ook: Ajax-fans willen massaal naar Stockholm: hotels en vluchten vol

Een andere verkoopster denkt er net zo over. Ze zegt de finale op zich graag mee te willen maken. "De laatste keer was halverwege de jaren negentig hè, geloof ik", zegt ze. "Dus dat is wel echt bijzonder om bij te zijn." Of ze ook daadwerkelijk gaat 'hangt er een beetje vanaf'. Ze betaalde 'maar' 400 euro per ticket. Maar nu hikt ze tegen de kosten van vlucht en hotel aan. Doorverkopen wordt daardoor extra verleidelijk. "En we hebben ook nog kinderen, snap je?"

Lees ook: Tienduizend kaarten voor Ajax in finale

Een andere verkoper die twee tickets voor 3000 euro online zette, gaat sowieso naar de finale. "Ik ga met mijn buurman, die had een stuk of acht tickets", vertelt hij. Ze willen met vier vrienden richting Stockholm. Twee van hen zetten ieder twee kaartjes te koop.

Oplichters
Dat andere Ajax-fans vaak weinig goeds over hebben voor fans die hun kaarten doorverkopen, snapt hij best. "Normaal denk ik ook: 'Wat een oplichters'", aldus de Purmerender die wel vaker naar Ajax gaat. "Maar het is toch een lekker extraatje." Echt bezwaard voelt hij zich niet. "Ik zeg eerlijk: wij hebben vier kaarten over. Maar ik ga er zelf ook heen. Ik ga sowieso." Tenzij zijn buurman opeens een heel goed bod krijgt natuurlijk. "Als hij voor vier kaartjes tien ruggen krijgt, ja, dan gaat hij zelf ook niet."