Ga naar Content

Veel verdriet na brand in basisschool: "Het roept bij veel mensen herinneringen op"

SCHAGEN De schrik zit er goed in bij het team van basisschool De Keerkring in Schagen. Een brand verwoestte gisteren de bovenverdieping van de school.

"Het riep bij veel mensen herinneringen op. Dit schoolgebouw werd twintig jaar geleden geopend, omdat het vorige gebouw volledig afgebrand was", aldus hoofd van de school Martijn ten Broeke.

Lees ook: Grote brand in school Schagen

Vandaag kwamen de leerkrachten bij elkaar om er voor te zorgen dat er weer zo snel mogelijk les gegeven kan worden. "Er moeten nu dingen geregeld worden en daar zijn alle teamleden druk mee bezig", legt de directeur uit. "Hoe kunnen we zo snel mogelijk de kinderen weer goed onderwijs bieden en wat moet daar voor gebeuren? We zijn nu aan het kijken wanneer we alle ouders gaan informeren en hoe en waar we dat gaan doen. Stap voor stap."

Ook de leerlingen zijn geschrokken van de brand. "Bij de kinderen leeft er veel in het hoofd en voordat ze rare dingen bedenken gaan we samen even naar het gebouw kijken", vertelt een moeder. "Dan heb je het samen gezien en het samen delen maakt het zachter."

Dagje vrij
Toch baalt niet iedereen. Leerlingen vinden een dagje vrij stiekem ook niet vervelend. "Daar was ik wel blij mee", giechelt een leerling, die naar het schoolgebouw kwam kijken. "Ik denk dat we misschien woensdag weer naar school kunnen", zegt haar broertje. "Dat hoop ik."