Ga naar Content
Noord-Holland

Niets over van timmerwerkplaats en wijnhandel na verwoestende brand

10 mei 2017, 11.09 uur · Aangepast 10 mei 2017, 11.24 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

ZAANDAM Bij daglicht is pas goed te zien hoe verwoestend de brand in de Rosmolenbuurt in Zaandam vannacht is geweest. Het scheelde niet veel of er waren ook woningen in de as gelegd.

Het vuur woedde vannacht in een bedrijfspand aan de Oostzijde. Een timmerwerkplaats en een wijnhandel werden volledig verwoest. Alleen het geraamte van het gebouw staat nog overeind. 

Lees ook: Grote brand verwoest bedrijfspand Zaandam, woningen ontruimd

De brandweer, die met twaalf wagens van verschillende korpsen uit de omgeving op het vuur af was gekomen, kon ternauwernood voorkomen dat het vuur oversloeg op omliggende woningen. "Het vuur is echt tot aan de tuin van een huis gekomen. Het scheelde niet veel", vertelt onze verslaggever. 

Ramen gebarsten
De bewoners van twaalf huizen stonden vannacht dan ook een paar uur op straat. Door de hitte van het vuur zijn zelfs ruiten van een aantal woningen gebarsten. Een buurman zag hoe de ramen van zijn slaapkamer de hitte niet konden weerstaan.

Toch blijft hij nuchter. "Ik heb er geen vijf minuten aan gedacht dat mijn huis ook wel eens in vlammen op zou kunnen gaan. Als het zo was geweest, had ik er toch niets aan kunnen doen."