Ga naar Content

11-jarige Tony geeft belagers ervan langs: "Ik sloeg er een in z'n zak"

ZAANDAM De 11-jarige Tony die gisteren in Zaandam uit het niets werd belaagd door twee mannen, wist te ontkomen door tegen hen te vechten. Nadat hij de belagers er flink van langs gaf, sloegen zij op de vlucht.

Als de 11-jarige Tony terug naar huis fietst van school wordt hij uit het niets door twee mannen van zijn fiets getrokken. Zij beginnen direct op hem in te beuken. Tony krijgt flinke klappen op zijn hoofd, maar verzet zich toch als een leeuw en weet te ontsnappen. "Ik sloeg de ene op z'n knie en de andere in z'n zak. Daarna ben ik snel naar m'n fiets toe gerend en heel hard weggefietst", zegt Tony tegen NH.

Lees ook: Jonge fietser (11) vanuit het niets afgetuigd door twee mannen

Of hij geluk heeft gehad? Tony denkt zelf van niet: "Nee, dat komt door de sport waar ik op zit, Krav Maga." Dankzij de lessen die hij heeft gevolgd, blijft Tony rustig. Hij kan zich zelfs de kleinste details van zijn belagers nog goed herinneren. "De kale man had zes tanden, waarvan één gouden tand. Ze waren aan het lachen."

Zwarte bestelbus
Doordat Tony geen makkelijke prooi blijkt, slaan de mannen op de vlucht in een nabij geparkeerde zwarte bestelbus met een buitenlands nummerbord. Als de 11-jarige eenmaal thuis is gekomen, beseft hij pas waaraan hij is ontsnapt.

Zijn moeder Linda schakelt meteen de politie in, maar die weten het busje niet te vinden. "Dit is werkelijk waar je allerergste nachtmerrie. Afgrijselijk", zegt Linda. Iedere keer dat zij nu een zwart busje langs ziet rijden, slaat haar hart over. Daarom deelt ze op Facebook een omschrijving van het busje en de mannen.

Stichting Haarwensen
Tony denkt dat ze hem wilde hebben omdat hij lang haar heeft en daardoor op een meisje lijkt. "Ik laat mijn haar groeien voor Stichting Haarwensen. Die stichting is voor kinderen met kanker zonder haar." Hij laat zich door het incident niet afschrikken en is dus niet van plan zijn haar snel af te knippen. "Ik laat het gewoon groeien", aldus Tony.

abc5media_video_0

Foto: NH / Mischa Korzec