Ga naar Content
Noord-Holland

Politie zoekt vandaag met 70 man naar vermiste Sabrina Oosterbeek

9 mei 2017, 12.51 uur
Door: · Foto: Politie

AMSTERDAM De politie gaat vandaag met zeventig agenten een gebied in Amsterdam-Zuidoost uitkammen. Ze zoeken naar Sabrina Oosterbeek (30), die sinds begin maart wordt vermist.

De politie schrijft in een persbericht dat de recherche en haar familie vrezen dat zij het slachtoffer is geworden van een misdrijf. Het onderzoek naar de vermissing zit muurvast, zo blijkt verder. Belangrijke reden daarvoor is dat 'veel mensen in Sabrina’s omgeving drugsgebruikers of –dealers zijn en niet graag met de politie praten', zo valt in het bericht te lezen. 

#politie gaat in #zuidoost zoeken naar sinds 8 maart vermiste Sabrina Oosterbeek #at5 #amsterdam pic.twitter.com/7fYZPFw2RT

— jasper (@javans73) 9 mei 2017

Lees ook: Vermiste Sabrina Oosterbeek (30) mogelijk slachtoffer van misdrijf

Gouden tip: 10 duizend euro
Om die reden doet de politie een dringende oproep aan mensen die ook maar een flardje informatie hebben. Voor de tip die leidt tot oplossing van de zaak, is een beloning van 10 duizend euro uitgeloofd. 

De zeventig agenten zoeken vandaag in het gebied tussen haar woning aan het Geldershoofd, de Gooiseweg, de A9 en de metrolijn. Toen zij in de nacht van 7 op 8 maart rond 02.45 uur haar woning verliet, is ze voor het laatst op beeld gezien. De politie weet dat ze tegen haar vriend heeft gezegd dat ze een afspraak had om haar fiets te verkopen, maar ze heeft er niet bij gezegd waar en met wie dat was. 

Lees ook: Sabrina (30) ging boodschappen doen, maar kwam nooit thuis

Ze vertrok die nacht op een sportieve, zwarte fiets die opvalt door zijn witte handvatten, blauwe voorband en rode achterband. Sabrina droeg een zwart leren jack, een lichtgekleurde spijkerbroek en zwarte laarsjes met hoge hakken en zilveren studs. Ook had ze een witleren schoudertas bij zich.

Borderline
Waarschijnlijk is Sabrina langs de Gaasperplas richting de wijk Reigersbos gefietst. In de hoop op een doorbraak in het moeizaam verlopende onderzoek geeft de politie  verder veel persoonlijke details over Sabrina. 

"Ze kreeg als kind de diagnose borderline; een persoonlijkheidsstoornis die zich uitte door stemmingswisselingen. Ze kon bijzonder lief en grappig zijn, zo vertelt haar jongere zus, maar in dezelfde mate ook boos of agressief."

Lees ook: Brandweerduikers zoeken met paragnost naar vermiste Sabrina in Abcoude

Traumatische gebeurtenissen
Het bericht gaat verder: "Die diagnose kwam na een aantal traumatische gebeurtenissen in Sabrina’s jonge leven. Ze had daardoor ook moeite met school en in de omgang met leeftijdgenoten, maar dat verbeterde heel erg toen ze speciaal onderwijs ging volgen."

"Na de basisschool ging het met Sabrina de verkeerde kant op. Ze was heel beïnvloedbaar en liep de verkeerde vrienden tegen het lijf. Op haar 14e begon ze met blowen en toen ze 17 was gebruikte ze harddrugs. Sabrina raakte ernstig verslaafd en is dat gebleven."

Lees ook: Politie doet onderzoek in woning van vermiste Sabrina Oosterbeek

De 30-jarige vrouw woont al jaren in de flat Gelderhoofd in Zuidoost. Het contact met haar familie is prima, aldus de politie. "Eigenlijk ging het de laatste maanden relatief heel goed met Sabrina."

De politie is op zoek naar mensen die Sabrina sinds 8 maart hebben gezien. De politie wil ook graag beelden bekijken van mensen die in de buurt van het Gelderhoofd of Reigersbos wonen en een beveiligingscamera aan z'n gevel hebben. 

Foto: Politie