Ga naar Content

Moeder ontvoerde Insiya gelooft in goede afloop: "Ze komt terug"

AMSTERDAM Nadia Rashid is al zeven maanden fulltime bezig om haar ontvoerde dochter Insiya terug te krijgen en vertrouwt er nog steeds op dat het gaat lukken. "Insiya komt terug. Het kan niet zo zijn dat een kind wordt weggerukt bij de moeder en nooit meer terugkomt."

Insiya werd eind september 2016 als 2,5 jarige meisje op gewelddadige wijze ontvoerd. Insiya was toen bij haar oma en tante. "Ik weet nog zo goed dat ik haar voor het laatst zag", vertelt Nadia. 

Lees ook: Ontvoerde Insiya (2) meegenomen naar India

Toen Nadia haar gedag zei, vroeg Insiya haar waar ze naartoe ging. "Mama komt zo weer terug", stelde Nadia haar gerust. "Tot zo", zei het meisje nog. "Dat staat op je netvlies gebrand", zegt Nadia. "Dat vergeet je niet meer." 

Lees ook: Verjaardag ontvoerde Insiya loopt uit op drama voor moeder

Nadia wil nu vooral weten hoe het met haar inmiddels driejarige dochter gaat. "Wetende dat dit een traumatische gebeurtenis is voor haar en dat het ook ernstige gevolgen heeft", zegt ze over de ontvoering. "Als je van de ene op de andere dag wordt weggerukt bij je moeder..."

Lees ook: Koenders vraagt in India om opheldering over ontvoerde Insiya

Het contact met het ministerie van Buitenlandse Zaken is goed, zegt Nadia. "Ze zien in dat het voor mij heel belangrijk is om te weten wat de stand van zaken is. Minister Bert Koenders is op dit moment in India en probeert daar druk uit te oefenen op de lokale autoriteiten. Nadia blijft hoe dan ook geloven in een goede afloop: "Insiya komt terug."

Foto: NH & privéfoto