Ga naar Content
Noord-Holland

Hond verminkt vrouw en kleindochter (5): "Elke keer janken als ik eraan denk"

8 mei 2017, 15.21 uur · Aangepast 9 mei 2017, 12.26 uur
Door: · Foto: Facebook: Gerard Witteman

SANTPOORT Gerard Witteman (67) belandde gistermiddag in een nachtmerrie toen een hond zijn vrouw en 5-jarige kleindochter aanviel. Het beest beet de slachtoffers meerdere keren in hun gezicht en benen.

"Ik zit elke keer te janken als ik aan dat bloedende en gillende kind op mijn arm denk", zegt Witteman tegen NH Nieuws. De Santpoorter loopt zondag zorgeloos met zijn vrouw, kleinzoon en kleindochter door het Rijkerspark in Santpoort-Zuid, totdat een groepje mensen met honden aan komt lopen. "Daar zat ook een hond van een 'stoer' type tussen."

Dat beest rent op de kleindochter van Witteman af en valt haar uit het niets aan. Ze wordt in haar benen en in het gezicht, vlakbij haar ogen, gebeten. "Ik heb hem geprobeerd te schoppen, maar hij bleef maar terugkomen. De eigenaar riep toen nog dat ik zijn hond niet moest schoppen."

Vrouw springt op kleindochter
Wanneer de hond voor de derde keer op het meisje afkomt, springt de vrouw van Witteman op haar kleindochter om haar te beschermen. Het beest weet echter niet van ophouden en bijt ook de vrouw in haar wang.

Op een gegeven moment komt de eigenaar ertussen om zijn hond van de slachtoffers af te trekken. Maar dan is het al te laat. Bij de EHBO aangekomen, zijn de verwondingen pas echt zichtbaar.

"Negen hechtingen in het kind en nog 30 andere bijtwondjes. Als de hond een aantal centimeter dichter bij haar oog had gebeten was ze die kwijt. De blauwe plekken en kneuzingen gaan 'vanzelf' over, maar ik hoop dat mijn kleindochter zich er zo min mogelijk van herinnert", vertelt hij geëmotioneerd.

"Laat mensen toch nadenken"
De politie heeft inmiddels een hondengeleider naar de eigenaren gestuurd. Die gaat beoordelen wat er moet gebeuren met het beest. Ook doet de politie verder onderzoek naar het incident. Het is nog niet duidelijk welke stappen ondernomen gaan worden tegen de eigenaren of de hond.

Witteman hoopt in ieder geval dat mensen zich ervan bewust worden wat voor schade sommige honden aan kunnen richten. "Iedereen roept: 'mijn hond doet dat niet!', maar laat mensen toch nadenken voordat ze zo'n brede hond los laten lopen. Ik heb zelf ook een hond, een kleine. Dat een hond iemand aanvalt kan iedereen weleens overkomen, maar zo'n beest is echt gevaarlijk."