Ga naar Content
Noord-Holland

Drugslab aangetroffen na brand in woning

7 mei 2017, 16.58 uur · Aangepast 7 mei 2017, 20.14 uur
Door: · Foto: Inter Visual Studio/Pascal Fielmich

NOORD-HOLLAND Een brand in een woning aan de Engewormer in Wormer heeft er gisteravond toe geleid dat een drugslab kon worden opgerold. Meerdere getuigen zeggen dat er een aantal personen in de woning aanwezig was en dat zij zijn gevlucht.

De brandweer en politie kregen rond 20.15 uur een melding van de brand. Eenmaal op de locatie aangekomen, was de brand snel geblust. Nadat de rook was opgetrokken, bleek dat er een drugslab in de woning was geïnstalleerd. 

Aangezien getuigen drie mannen hadden zien wegrennen, heeft de politie nog gezocht in de omgeving. Onder andere een politiehelikopter en een politiehond werden ingezet bij de zoektocht. De mannen zijn niet aangetroffen.

Lees ook: Drie mannen gezocht voor brandstichting in woning Wormer

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving, is het nog niet duidelijk of de brand is aangestoken of dat deze is ontstaan door een technisch probleem. De technische recherche doet onderzoek.

Mensen die meer informatie hebben wat de politie kan helpen in het onderzoek, worden gevraagd contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Een foto van een woning die in een eerder stadium bij dit verhaal stond, kan de indruk hebben gewekt dat in die woning de beschreven brand heeft gewoed of een drugslab was gevestigd. Dit is nadrukkelijk niet het geval.