Kinderboerderij De Veldmuis zoekt vrijwilligers: "Iedereen is welkom"

ZAANDAM - Kinderboerderij De Veldmuis in de Zaandamse wijk Westerwatering heeft een schreeuwend tekort aan vrijwilligers en heeft zelfs geen bestuursleden meer. Als vóór 19 mei niemand zich aanmeldt, gaat de stekker eruit.

Vrijwilligster Danielle de Heer probeert de boerderij te redden. "Afgelopen jaren zijn er een aantal vrijwilligers weggegaan", legt ze uit. "En er is ook helemaal geen bestuur meer op dit moment. Dus daar zijn we hard naar op zoek. Anders kan de kinderboerderij niet blijven bestaan."

Iedereen is volgens haar welkom op de boerderij als vrijwilliger. "Iedereen met een hart voor dieren kan zich aanmelden. Voor een uurtje per week kan je al bij ons terecht. Wil je meer, dan kan dat natuurlijk ook."

Maatschappelijke functie
Haar collega legt uit waarom het zo belangrijk is dat de kinderboerderij moet voortbestaan. "Het sociale gebeuren, het is een ontmoetingsplaats voor mensen, je leert elkaar gewoon kennen. Er ontstaan vriendschappen, clubjes."

Ben jij geïnteresseerd om aan het werk te gaan als vrijwilliger bij boerderij De Veldmuis? Neem dan contact op via info@develdmuis.nl

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws