Ga naar Content
Noord-Holland

Spikey maakt postbezorgers leven zuur: "Kat komt met poot uit brievenbus"

6 mei 2017, 19.43 uur · Aangepast 7 mei 2017, 02.02 uur
Door: · Foto: Esther Bausch

PURMEREND Postbezorgers in Purmerend hebben er een gemeenschappelijk vijand bij. Vrijwel iedere keer als ze bij een woning in de Bisonstraat een brief, folder of krant door de brievenbus proberen te schuiven, probeert kat Spikey de nietsvermoedende bezorgers te verwonden.

"Als hij de brievenbus hoort klepperen, of van achter het keukenraam ziet dat er een postbode aankomt, sjeest 'ie naar het gangetje", vertelt zijn baasje Esther Bausch. Als Spikey er op tijd bij is, jaagt hij de postbodes angst aan door met zijn poot via de gleuf naar hen uit te halen. 

Scherpe nagels
Zijn scherpe nagels worden inmiddels zo gevreesd dat PostNL Esther op de hoogte heeft gebracht. Vorige week trof ze bij thuiskomst een folder van Douglas op de deurmat met daarop een sticker van PostNL. 'Kat komt met poot uit brievenbus', staat met pen op de sticker geschreven. 

Dat Spikey erg is gefocust op postbezorgers, komt voor Esther niet als een verrassing. Dat Spikey hen het werk onmogelijk maakt wel. De ernst van de situatie wordt haar duidelijk als er een paar dagen later opnieuw poststukken met dezelfde stickers en boodschap op mat vallen. 

Berucht en beroemd
"Hij is berucht en beroemd bij de post", vertelt Esther. "In ieder geval bij enkele postbezorgers."  Toch lijkt het erop dat het Spikey ook een afkeer heeft van de post zelf. Daar kwam Esther achter toen er onlangs een postbezorger naar haar toekwam om de post te overhandigen.

"Ze vertelde dat als ze post niet helemaal doorduwt, ze twee deuren verderop 'plop plop' hoort", vertelt Esther. "Dan heeft Spikey de post naar buiten geduwd"

Hond
Een verklaring voor zijn vreemde gedrag heeft ze niet. "Misschien is hij een vorig leven een hond geweest", zegt ze grappend. "Want als Spikey in de gang zit en er komt een onbekende binnen begint hij ook te grommen en te blazen." 

Inmiddels denkt Esther na over een structurele oplossing. "Ik heb op internet al gekeken naar een hangzak, die je aan de binnenkant van je brievenbus kunt monteren. Dan is de brievenbus in ieder geval geblokkeerd."