Ga naar Content

Verslagenheid na grote bedrijfsbrand in De Kwakel: "Dit doet zeer"

DE KWAKEL De verslagenheid bij tuinbouwbedrijf Bosman Van Zaal is groot. Gisteravond woedde daar een grote brand en vandaag kwamen medewerkers en directie bijeen om de schade op te nemen en elkaar te steunen.

Van buitenaf is weinig te zien, maar de schade aan de werkplaats is aanzienlijk. Directeur Kees van Grieken was er vannacht bij: "Eerst is er ongeloof, dan schrik en dan ga je op de automatische piloot. We hebben in het kantoor de servers kunnen redden en direct de boel gelucht."

Lees ook: Automatiseringsbedrijf De Kwakel 'voor twee derde weg': "Triest gebeuren"

De klap kwam hard aan bij de medewerkers. "Al die spullen die binnenstaan, hoe gaan we dat weer aan elkaar breien?", zegt hoofd Waterdienst Marcel van Bek. Hij werkt al bijna twintig jaar bij het bedrijf: "Dit doet zeer, maar we hebben veel steun aan elkaar. We zijn eigenlijk één grote familie."

Bosman en Van Zaal levert kassen en de technische installaties die daarbij horen. Van Grieken: "De mailbox en whatsapp stromen vol met berichten. Klanten en leveranciers zijn vol begrip en vragen hoe ze ons kunnen helpen."

Zo snel mogelijk door
Het bedrijf zit op meerdere locaties. Van Grieken: "Maandag gaan we kijken hoe we weer door kunnen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we zo snel mogelijk weer up en running zijn." De oorzaak van de brand is nog onbekend. 

Foto: NH