Ga naar Content

Vrouw ontsnapt aan neerstortend plafond: "Engeltje op mijn schouder"

DIRKSHORN Een kassamedewerkster van de Spar in Dirkshorn kwam gistermiddag goed weg toen het plafond van de supermarkt gedeeltelijk naar beneden kwam. Ze was nét daarvoor ergens anders heen gelopen.

"Het is altijd spannend werken bij Spar Dirkshorn!", schrijft Gerda Kok op Facebook bij de video die van het voorval die ze daar plaatste. "Gelukkig had ik een engeltje op mijn schouder!" Op de beelden is te zien hoe Gerda nét voordat het plafond naar beneden komt, opstaat en wegloopt. 

Trap
De supermarkt had wat lekkage gehad en daarom controleerde iemand of er nog vocht achter het plafond zat. "Maar ja, zo'n aluminium trap hè", zegt SPAR-ondernemer Gert-Jan Vogel tegen NH Nieuws. De trap gleed weg en de controleur kwam met een deel van het systeemplafond naar beneden. 

Er stond gelukkig ook niemand anders meer onder het deel van het supermarktplafond dat in stukken naar beneden kwam. "Er is niemand gewond geraakt", zegt Vogel. Maar veel had het niet gescheeld. "Het is nog net geen honderste van een seconde hè", zegt de ondernemer nuchter. 

De schade was snel hersteld. "Toen we vanochtend opengingen, zag het allemaal weer uit als vanouds."

Foto: Spar Dirkshorn