Ga naar Content

Joke zoekt andere locatie voor weggeefhoek aan huis: "Breek mijn nek over de spullen hier"

NEDERHORST DEN BERG Joke Visser runt vanuit haar eigen huis al jaren een weggeefhoek voor minderbedeelden. Helpen vindt ze fijn, maar nu ze zelf hulp nodig heeft, omdat haar huis te vol staat, kan ze bij niemand terecht. En dat maakt haar boos.

Rondlopend door haar huis wijst ze aan waar ze allemaal spullen bewaart. "Hier staat kleding, poppenwagentjes en dingen die naar de uitgeefster moeten. In de gang staan ook nog wat spullen. Ik ben bang dat het hier overmorgen helemaal vol staat."

Lees ook: Wiebe en Joke: twee barmhartige Samaritanen uit Nederhorst den Berg

Hoewel Joke al meerdere keren bij verschillende instanties om hulp heeft gevraagd, omdat haar huis te vol raakt, komt niemand haar tegemoet. "Dat maakt me boos. Ik breek af en toe mijn nek over de spullen hier."

Drie jaar
De gemeente geeft aan dat er al meerdere malen naar een andere geschikte locatie is gezocht voor Jokes weggeefhoek, maar van hen heeft ze inmiddels al bijna drie jaar niets meer gehoord. 

Maar aan stoppen wil ze niet denken, want Joke helpt gezinnen in de extreemste situaties. "Als ik dan weer een noodvoedselpakketje breng bij mensen die je huilend op staan te wachten, dan weet ik waarvoor ik het doe."

Foto: NH