Ga naar Content
Noord-Holland

Politie deelt boeketten uit voor hulp bij aanhouding bootdieven

5 mei 2017, 20.26 uur · Aangepast 6 mei 2017, 02.49 uur
Door: · Foto: Politie Haarlemmermeer

BADHOEVEDORP Een alerte voorbijganger en een dijkbewoner hebben er gisteren in Badhoevedorp voor gezorgd dat de politie twee bootdieven in de kraag kon vatten. Nadat de verdachten waren aangehouden, kregen beiden een bloemetje als dank voor hun hulp.

De voorbijganger zag hoe twee donkergeklede mannen met capuchons over hun hoofden in een rubberboot over de Ringvaart voeren, schrijft de politie Haarlemmermeer op Facebook. Omdat ze incognito waren én een tweede rubberboot voortsleepten, belde de getuige de politie. 

Toegesnelde agenten sommeerden de mannen om naar de kant te komen, maar daar gaven ze geen gehoor aan. Een bewoner van de dijk bood de agenten daarop aan zijn boot te gebruiken. Ze gingen op het aanbod in en sloegen de mannen kort daarna midden op de Ringvaart in de boeien.  

Gestolen
Later op de dag verraste de wijkagent de behulpzame burgers met een boeket. De voortgesleepte boot bleek inderdaad gestolen. De politie onderzoekt welke rol de twee aangehouden verdachten daarbij hebben gehad.