Ga naar Content

Eigenaar uitgebrande auto's Heerhugowaard: "Dit is waardeloos"

HEERHUGOWAARD Heerhugowaard is vannacht getroffen door een serie branden op verschillende plekken. Op de Lindenlaan gingen zeven auto's van autohandelaar Aad Renses in vlammen op: "Dit is waardeloos. Echt zonde."

Zeven auto's zijn totaal uitgebrand. Een paar daarvan waren al klaar voor de sloop, maar er zaten ook mooie oldtimers tussen. De wagens stonden naast de woning van Aad. Hij schat de waarde op zo'n tienduizend euro.

Lees ook: Meerdere auto's gaan in vlammen op

Aad wist vannacht gelijk dat de auto's niet zomaar in brand zijn gevlogen: "Kortsluiting is niet mogelijk, omdat er geen accu's in de auto's zaten. Dit is zeker aangestoken." 

Aanhouding
Rond het scenario van brandstichting krijgt Aad bijval van de politie. Een 48-jarige man is aangehouden en hij wordt, naast de autobranden op de Lindenlaan, ook verdacht van vier andere kleine branden in Heerhugowaard. Politiewoordvoerder Wendy Boudewijn: "Deze man liep in de buurt van de vijfde brand op de Middenweg met een jerrycan in z'n handen. Daarbij voldeed hij aan het signalement van verschillende getuigen."

Foto: NH