Ga naar Content
Noord-Holland

Man aangehouden voor vijf branden in Heerhugowaard

3 mei 2017, 13.08 uur · Aangepast 3 mei 2017, 14.48 uur
Door: · Foto: HFV/ Theo Annes

HEERHUGOWAARD Een 48-jarige man is vanmorgen vroeg aangehouden voor vijf branden die afgelopen nacht zijn gesticht in Heerhugowaard. De branden vonden op verschillende plekken plaats.

Rond 00.20 uur kwam de eerste melding bij de politie binnen van een brand aan de Van Asperenstraat. Daar bleek een aantal fietsen en een brommer in brand te staan. Rond 05.00 uur kwam er een tweede melding van een aantal auto's dat aan de Lindenlaan in brand stond.

Lees ook: Meerdere auto's gaan in vlammen op

Een kwartier later konden agenten langsgaan bij de Van Eedenstraat. Daar stond namelijk een bankstel in brand. Weer een kwartier later, rond 05.30 uur, stond er een schutting in brand aan de Vestdijklaan. De laatste brandmelding kwam binnen rond 05.45 uur. Op de Middenweg had iemand afval dat tegen de gevel van een restaurant stond, in brand gestoken.

Betrapt
De zoektocht naar de brandstichter duurde niet lang. Kort na de laatste brand reden surveillerende agenten het Brasserhof in. Daar zagen zij een man met een jerrycan in zijn hand lopen die ook voldeed aan het signalement dat ze hadden doorgekregen. Hij is aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De politie onderzoekt de zaak verder.