Ga naar Content

Meisje neemt twee jonge eendjes in huis: "Dan hebben ze elkaar nog"

SINT PANCRAS Cato Oud uit Sint Pancras doet de jonge eendjes Tjibbe en Eddie dagelijks in bad en föhnt ze daarna zorgvuldig. De geredde eendjes moeten uiteindelijk weer terug naar de sloot waar ze vandaan komen maar horen ondertussen al een beetje bij het gezin.

"De eerste vonden we in de bosjes", vertelt Cato over haar beschermelingen. "Die zat een beetje vast en zijn moeder en de andere pulletjes waren al weggezwommen."

Kans
Niet veel later had de moeder van de achterblijver nog maar een van haar negen kinderen over. Cato besloot dat kwetsbare eendje ook onder haar hoede te nemen. "Zodat die nog een kans heeft. Dan hebben ze elkaar nog." Ze noemde haar opvangeendjes Tjibbe en Eddie. 

Lees ook: Video: Eendjes komen elke dag op de koffie bij familie in Hoofddorp

Ze laat ze in bad alvast oefenen met zwemmen. "Het zijn toch eenden, die zitten normaal ook in het water dus dan kunnen ze daar een beetje aan wennen." Want ze moeten uiteindelijk wel weer de wijde wereld in.

Makkelijk zal dat voor Cato niet zijn. "Ze zitten hier toch de hele dag en we zien ze toch iedere dag. Ze horen er wel een beetje bij, ja."

Foto: