Ga naar Content

VIDEO: Jongens gooien stenen naar prostituees flat Uithoorn

UITHOORN Een groep jongeren heeft gisteren tijdens de vechtpartij bij de Gasperiflat in Uithoorn met stenen naar een aantal vrouwen gegooid. Een bewoner van de flat filmde het.

De vechtpartij zou het gevolg zijn geweest van frustraties over illegale prostitutie in de flat. De vlam sloeg volgens bewoners in de pan terwijl een aantal prostituees hun spullen inpakten om naar een andere plek te verhuizen. Een bewoner zou het aan de stok hebben gekregen met een van de vrouwen. Bij de confrontatie was een van de prostituees in haar arm gestoken.

"Het was verschrikkelijk. Wel dertig man die aan het knokken waren", zegt een van de bewoners tegen NH. Frustraties over het illegale bordeel leidde tot een grote burenruzie. Sommigen hadden geen idee dat er sprake was van prostitutie. "Ik woon hier al 47 jaar en ik heb daar nog nooit wat van meegekregen."

Lees ook: Aanleiding vechtpartij Uithoorn was 'frustratie over illegale prostitutie'

Een andere bewoner verklaarde gisteren aan NH Nieuws dat er regelmatig klanten van de vrouwen aan de verkeerde deur stonden. "De cliënten komen om twee uur of drie uur 's nachts aanbellen, maar soms vergeten ze het huisnummer en bellen ze bij de buren. Dus dan waren de buren boos." Een ander beaamde dat: "Het was geen gewoon huis, het was een hoerenhuis."

Dichtgetimmerd
De gemeente heeft inmiddels bevestigd dat een van de woningen in de Gasperiflat werd gebruikt voor illegale prostitutie en heeft het dichtgetimmerd. Wie achter het bordeel zat, is nog niet duidelijk. 

Ook had de gemeente al een proces lopen om dat pand te sluiten. De verhuizing van het bordeel stond al gepland. Toen ze daar gisteren mee bezig waren, ontstond de vechtpartij. Klachten van de bewoners zijn nog in onderzoek door de gemeente.

Aanhoudingen
De politie bevestigt dat gisteravond bij de vechtpartij pepperspray is gebruikt. Ook is een man die de prostituee heeft gestoken aangehouden. De vrouw raakte lichtgewond. De politie bekijkt nu de beelden van de stenengooiers. Mogelijk volgen later nog meer aanhoudingen.

Gemeente #Uithoorn bevestigt: woning in de Gasperiflat gesloten vanwege illegale prostitutie. Beelden van grote vechtpartij zo op @NHNieuws pic.twitter.com/Y1WrKK6Lbi

— Sam Hagens (@SamHagens) 2 mei 2017
Foto: