Ga naar Content
Noord-Holland

Denise treft haar vergiftigde kat aan bij de buren: "Het schuim stond nog om haar mond"

30 april 2017, 22.15 uur · Aangepast 30 april 2017, 23.43 uur
Door: · Foto: Denise Schep

ENKHUIZEN Denise ontwaakte vanochtend in een nachtmerrie, toen ze haar kat Gucci levenloos voor de achterdeur van haar buurvrouw aantrof. De dierenarts vermoedt dat Gucci is vergiftigd.

Rond 10.00 uur 's ochtends gaat de telefoon van Denise af. Op het scherm ziet ze een bericht van haar buurvrouw. "Of ik al wakker ben. 'Met één oog', zei ik. Vervolgens stuurt ze me een bericht dat er een overleden kat voor haar achterdeur ligt", zegt Denise tegen NH.

Haar buurvrouw ziet aan de kleur dat het mogelijk een van de twee katten van Denise is. "M'n vriend en ik zijn ons bed uit gesprongen. Om 10.04 uur zag ik daar mijn Gucci liggen van net vier jaar oud. Het schuim stond om haar mond. Al helemaal verstijfd!"

Vergiftigd
Denise belt meteen de dierenarts. Ze wordt gevraagd daar anderhalf uur later aanwezig te zijn. Eenmaal aangekomen vertelt de arts dat het arme beest mogelijk is vergiftigd. Het schuim om de mond van Gucci wekt dat vermoeden. "Ook zou ze te jong zijn voor een hartaanval", zegt Denise.

Volgens Denise zouden er vaker katten vergiftigd zijn in haar buurt. "Wederom geschokt dat mensen dit een beessie aan kunnen doen." Ze doet binnenkort aangifte bij de politie.

Foto: Facebook: Denise Schep