Noord-Holland

AZ verspeelt bekerfinale in laatste tien minuten: 0-2

30 april 2017, 21.48 uur · Aangepast 1 mei 2017, 01.02 uur
Door: · Foto: ProShots

ROTTERDAM AZ heeft in de Kuip de finale om de KNVB-beker verloren. De Alkmaarders hadden bijna de gehele wedstrijd de lichte overhand, maar kregen in de 81e en 88e minuut doelpunten om de oren van Vitesse, waardoor het duel eindigde in 0-2 voor de Arnhemmers.

In de eerste helft was AZ duidelijk de betere van de twee ploegen. Zo schoot Derrick Luckassen al na drie minuten de bal vanuit een vrije trap op de lat en had Wout Weghorst een grote kans om de score te openen in de twintigste minuut, maar hij schoot de bal rakelings langs het doel.

Veel kansen voor @AZAlkmaar in de beginfase. Dit is de grootste tot nu toe, Wout Weghorst schiet naast. #azvit https://t.co/2JyYmipaFD pic.twitter.com/njQruMVR4C

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 30 April 2017

In de tweede helft kwam Vitesse iets beter in de wedstrijd, maar het spel van beide teams paste nog steeds niet bij een ware bekerfinale. Rond de zeventigste minuut kreeg AZ tot tweemaal toe een goede kans, maar de bal werd even zovaak weggewerkt uit het Arnhems doelgebied.

De laatste tien minuten veranderde het spelbeeld compleet. Uit het niets kopte Ricky van Wolfswinkel de 0-1 binnen, waarna een aangeslagen AZ op zoek moest naar de gelijkmaker. Dat lukte allerminst: uit een uitbraak van Vitesse scoorde Van Wolfswinkel twee minuten voor tijd de 0-2, waardoor AZ de beker aan Vitesse moet laten.

Van Wolfswinkel kan bijna niet beseffen wat 'm overkomt... #azvit @MijnVitesse https://t.co/GKXyLQjIAT pic.twitter.com/kFRh9lfEFF