Ga naar Content

AZ-fans komen op fiets aan bij de Kuip: "Het was toch wel pittig"

ROTTERDAM Duizenden AZ-fans verdeeld over 184 bussen zijn vanmiddag aangekomen bij de Kuip in Rotterdam voor de bekerfinale tussen AZ en Vitesse. Maar drie supporters hadden een iets intensievere reis: zij zijn komen fietsen vanuit Alkmaar.

Gisteren sprak NH Nieuws al met diehard-fan en -fietser Josef Vermanen (76) en zijn twee fietskameraden Radboud en Stefan. Josef, die al zo'n 170 keer naar een uitwedstrijd in binnen- en buitenland is gefietst, zag het toen positief in. Radboud, die bijna nooit fietst, hield nog een slag om de arm.

Lees ook: AZ-fans fietsen naar bekerfinale in Rotterdam: "Het is een mooie uitdaging"

Vanmiddag rond 16.00 uur kwamen de mannen aan bij de Rotterdamse Kuip. Zij werden opgevangen door NH-verslaggever Sjors Blaauw, die hen gelijk de meest voor de hand liggende vraag stelde: "Hoe ging het?". Voor de ervaren Josef was de tocht "helemaal prima", maar Radboud vond het "toch wel pittig" vanwege de tegenwind. 

"Toch wel zwaar"
Gelukkig konden beide mannen schuilen achter de brede rug van Stefan, die daar niks op tegen had. "Ik ben wat breder, dus ik houd aardig wat wind tegen", zegt hij nuchter. Wel had ook hij last van de wind: "Het eerste stuk ging prima, maar bij Haarlem en in de bollenstreek werd het toch wel zwaar."

Ondanks de intensieve heentocht gaan de mannen er vanuit dat ze nog flink kunnen springen en hossen. En de terugweg? Die leggen ze af met een biertje in de hand in een supportersbus.

Foto: