Ga naar Content
Noord-Holland

Hoogbejaarde vrouw (96) jaagt verdacht drietal weg na babbeltruc

30 april 2017, 18.16 uur
Door: · Foto: Shutterstock

HAARLEM Een 96-jarige vrouw heeft gisteren een drietal verdachte personen weggejaagd, nadat een van hen door middel van een babbeltruc haar huis in wilde komen. De vrouw versperde de weg naar haar huis met een rollator en riep dat ze moesten vertrekken.

De vrouw was kort daarvoor na een wandeling thuis aangekomen en zag dat er een jonge vrouw voor de deur stond. Die vroeg de bewoonster om pen en papier. Toen de bewoonster vroeg of ze even buiten wilde wachten, liep de vrouw toch mee naar binnen.

Op dat moment kwamen nog een vrouw en een man haar huis binnen. De vrouw aarzelde geen moment en versperde de weg met haar rollator. Ze liet in duidelijke bewoording aan het drietal weten dat ze weg moesten gaan, waarna ze dat ook deden.

De politie stelde na het voorval een buurtonderzoek in. Omdat het niet lukte de verdachten op te sporen, heeft de politie het signalement van hen verspreid.

Signalement
Het gaat om drie jonge mensen. Een vrouw van 20, met donker haar en bruine ogen, een andere vrouw met een vergelijkbaar uiterlijk en een man van rond de 20. De man heeft een slank postuur en is tussen 1.70 en 1.80 meter lang. Hij droeg nette kleding, had kort donker haar en sprak Nederlands met een accent.

De politie is op zoek naar getuigen. Hen wordt verzocht te bellen met 0900-8844.