Ga naar Content
Noord-Holland

NH Nieuws was hele dag live bij bekerfinale AZ - Vitesse

30 april 2017, 12.04 uur · Aangepast 30 april 2017, 22.09 uur
Door: · Foto: Pro Shots/NH

ALKMAAR Het is dé wedstrijd van het jaar voor AZ: de KNVB-bekerfinale tegen Vitesse. Je kon de cupkoorts vandaag de hele dag meebeleven bij NH Nieuws op tv, onze site en Facebookpagina en via de radio.

Onze verslaggevers waren overal. We zwaaiden om 12.00 uur bij het AFAS-stadion de 184 supportersbussen uit die naar Rotterdam reden. We stonden op het viaduct op de A9 en zijn op het Waagplein bij de thuisblijvers. En natuurlijk gaan we nog alles volgen wat er rondom De Kuip gebeurt. Uiteraard hoorde je, zag je en voelde je de rood-witte koorts van de meer dan 18.000 fans die AZ in Rotterdam naar de bekerwinst prpbeerden te schreeuwen.

Bekende gasten
De uitzending op tv en onze Facebookpagina begon om 12.00 uur. Mari Carmen Oudendijk ontvingin de studio bekende gasten. Onder meer oud-AZ-spelers Barry Opdam, Khalid Sinouh, Stijn Spierings, Reinier Robbemond en Hans de Koning, voetbalcommentator Jeroen Elshoff en voormalig bekerwinnaar Ton du Chatinier kwamen langs. 

Lees ook: In beeld: AZ-feestje bij de Kuip kan beginnen

Ook NH Radio deed live verslag van de wedstrijd. Vanaf 16.00 uur waren we ingeschakeld met presentator Rob Wtenweerde 'langs de velden', zodat je in de aanloop naar de aftrap helemaal niks miste. Vanaf de aftrap hoorde je het integrale verslag van Klaas Jan Bos en Edward Dekker. 

Foto: NH