Ga naar Content

AZ-fans fietsen naar bekerfinale in Rotterdam: "Het is een mooie uitdaging"

ALKMAAR Morgen reizen duizenden AZ-fans af naar De Kuip in Rotterdam voor de bekerfinale tegen Vitesse. Maar liefst 184 bussen vol supporters volgen hun voetbalhelden. Er zijn echter ook fans die niet met de bus gaan, maar doodleuk de fiets pakken.

De 76-jarige Josef Vermanen fietste al zo'n 170 keer naar een uitwedstrijd in binnen- en buitenland. Deze keer trapt hij maar liefst 116 kilometer voor het Alkmaarse elftal. Gelukkig is hij in goed gezelschap, want er fietsen nog twee andere bikkels met Josef mee.

Lees ook: Zondag de hele dag cupkoorts bij NH vanwege de bekerfinale AZ-Vitesse

"Ik vind het iedere keer een mooie uitdaging. Je gaat lekker fietsen en je ziet wat onderweg", zegt Josef tegen NH. "Ik fiets eigenlijk alleen van huis naar het stadion hier. Dus het wordt spannend", voegt zijn reisgenoot Radboud eraan toe.

Alkmaar is klaar
In heel de Alkmaarse binnenstad voel je dat er iets staat te gebeuren. AZ-vlaggen hangen overal aan de gevels en AZ-suikerbollen liggen in de vitrine bij bakkerij Raat.

Lees ook: Veel fans en vuurwerk bij uitzwaaitraining AZ

De fans die naast een kaartje voor de wedstrijd grepen, kunnen met elkaar naar de wedstrijd kijken op het Waagplein. De gemeente heeft toestemming gegeven voor een groot scherm op het centrale plein.

Morgen kun je de hele dag de cupkoorts meebeleven bij NH Nieuws op tv, onze site, Facebookpagina en op de radio.

Foto: NH / Joost Brandt