Ga naar Content

Ilpendammers voor tweede keer de dupe van gaslek: "Kan niet koken of warm douchen"

ILPENDAM De bewoners van de Kanaalweg in Ilpendam kunnen vanwege een gaslek sinds dinsdag niet meer warm douchen of koken en zitten zonder kachel. Zeker 38 huishoudens hebben geen gas, nadat een aannemer bij het slaan van een damwand de gasleiding raakte.

Om toch nog een warme douche te kunnen nemen, heeft de provincie een douchekar voor een van de huizen gezet waar bewoners gebruik van kunnen maken.

Voor de meesten is dit echter geen ideale oplossing. "Het vervelendste is dat ik eerst naar buiten moet om te douchen en dat is best wel koud", vertelt Julia Verbij tegen NH. De douchekar staat in ieder geval wel pal voor haar deur. Anderen hebben minder geluk. "Die moeten met de auto hier naar toe komen om te douchen."

Voor gedupeerde Jolande Oorbeek komt de gaslek helemaal slecht uit, want zij zit midden in een verhuizing. "De potten en pannen hebben een jaar in dozen gezeten en die zijn stoffig. Die kan ik nu niet even lekker afwassen."

Tweede keer
In december 2014 werd er ook al een gasleiding geraakt tijdens werkzaamheden. Toen zaten de bewoners van 39 huishoudens aan de Kanaalweg zonder gas.

Bewoner Peter Huizer is het zat en wil een passende vergoeding van bouwbedrijf Van Gelder. "We gaan nu gezamenlijk een claim bij de aannemer neerleggen, want we willen gewoon een redelijke vergoeding nu." Liander verwacht dat de bewoners aanstaande maandag weer gas hebben.

Foto: NH