Ga naar Content

Ammoniaklek op bedrijventerrein Zwaagdijk gedicht

ZWAAGDIJK-OOST Bij een koelbedrijf aan de Centrale Markt in Zwaagdijk-Oost is vanochtend een ammoniaklek ontstaan. Volgens een woordvoerder van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord ging het om een lek in een koelleiding in het pand.

De koelleiding heeft een capaciteit van 8.000 liter. Het is nog niet duidelijk hoeveel hiervan daadwerkelijk gelekt is. Het lek werd rond 13.30 uur gedicht door brandweermannen in speciale gaspakken.

De Veiligheidsregio waarschuwde iedereen in de omgeving ramen en deuren dicht te houden en vooral niet naar de plek toe te gaan. Dit gold alleen voor woningen binnen 500 meter van de locatie. Een gebied binnen 100 meter van de lekkage is ontruimd geweest.

Er zijn geen gewonden gevallen bij het incident. Het pand werd rond 13.45 gelucht. Dit kan wat stankoverlast veroorzaken, maar dit is niet gevaarlijk. Rond 16.45 uur mochten omwonenden ook hun ramen en deuren weer open doen.

Er is een #ammoniak #lekkage bij bij #KoelhuisWFO in #Zwaagdijk. 500m rondom afgezet. Sluit ramen en deuren, blijf binnen, ventilatie uit.

— Veiligheidsregio NHN (@vrnhn) April 29, 2017

NL Alert is ingezet voor de #ammoniak #lekkage in #zwaagdijk. Straal van 500 meter rond #Perenmarkt afgezet. Advies: blijf weg uit gebied.

— Veiligheidsregio NHN (@vrnhn) April 29, 2017