Ga naar Content
Noord-Holland

Dronken automobilist botst op alcoholbus van politie

28 april 2017, 15.29 uur · Aangepast 28 april 2017, 16.25 uur
Door: · Foto: @JHI_Heuts

AMSTERDAM Een automobilist met een slok op die gisteren in Amsterdam een ongeluk veroorzaakte, zal dat moment niet snel vergeten. De botsing op de Valkenburgerstraat was licht en de schade viel mee, maar met de tegenpartij had de drankrijder minder geluk.

"Deze alcoholbus zie je niet snel over het hoofd", twittert Jeroen Heuts van de Verkeerspolitie Amsterdam. "Een bestuurder van een PA (personenauto, red.) wel, botste er tegen aan, blies een F-indicatie."

Als een automobilist een F blaast, wordt hij aanhouden op verdenking van rijden onder invloed. Zo ook de bestuurder van de personenauto die tegen de alcoholbus botste. Hij bleek drie keer meer alcohol te hebben genuttigd dan is toegestaan.

"Rijbewijs ingevorderd en proces verbaal", vat Heuts de straf samen. "Geen schade aan de bus, lichte schade aan de personenauto."

Deze (alcohol)bus zie je niet zo snel over het hoofd...Een bestuurder van een PA wel, botste er tegen aan, blies een F indicatie...#alcohol pic.twitter.com/XUDFZcn52p

— Jeroen (@JHI_Heuts) April 27, 2017

De bestuurder die eerder tegen de alcoholbus aanreed blies 615 UG/L. RBW ingevorderd en PV. Geen schade aan de bus, lichte schade aan PA. pic.twitter.com/NmCGGCLrUW

— Jeroen (@JHI_Heuts) 27 april 2017