Ga naar Content
Noord-Holland

Zeven jongeren vast voor zware mishandeling op station

28 april 2017, 13.30 uur · Aangepast 28 april 2017, 14.13 uur
Door: · Foto: Google Streetview

HEEMSKERK De politie heeft gisteravond in Heemskerk zeven jongens aangehouden. Ze worden ervan verdacht kort daarvoor een man en een vrouw te hebben mishandeld.

Het mannelijke slachtoffer (20) werd aangevallen toen hij op station Heemskerk uit de trein stapte. Een van de jongens uit de groep sloeg en schopte hem meerdere keren. 

Hoofdwond
Kort daarna begonnen ook de andere jongens uit de groep zich ermee te bemoeien, wat uitmondde in een mishandeling waarbij de man onder meer een hoofdwond opliep. Ook de vrouw, die met de man uit de trein stapte, incasseerde enkele trappen.  

Lees ook: Grote groep mannen slaat lukraak op mensen in: tieners zwaargewond

Gealarmeerde agenten begonnen een zoekslag naar de verdachten, die niet veel later in de omgeving van het station werden gevonden. Allen zijn tussen de 15 en 17 jaar oud, komen uit Beverwijk en Heemskerk en worden verdacht van openlijke geweldpleging. 

Zwartrijden
De zeven jongeren zijn overgebracht naar het cellencomplex in het politiebureau van Haarlem, waar ze nog vastzitten. Hun rol bij de mishandeling wordt onderzocht. Aanleiding voor de mishandeling zou een woordenwisseling over zwartrijden zijn geweest. 

De man heeft zich aan zijn verwondingen laten behandelen. Getuigen van de mishandeling wordt gevraagd contact op te nemen met de politie op 0900-8844. Anoniem kan ook: 0800-7000.