Ga naar Content
Noord-Holland

Jongeren die 'groepsterreur' bij zwembad veroorzaakten niet vervolgd

27 april 2017, 12.10 uur
Door: · Foto: Google Streetview

HOORN De jongeren die afgelopen dinsdagavond werden aangehouden nadat ze zich misdroegen bij een zwembad aan de Holenweg in Hoorn worden niet verder vervolgd. De jongeren waren aangehouden voor onder meer poging tot zware mishandeling en het niet voldoen aan een bevel of vordering.

De jongeren, jongens van 15 tot en met 17 jaar oud, zorgden voor gevaarlijke situaties in het zwembad en werden door agenten meegenomen naar buiten. Ze toonden echter provocerend gedrag toen ze gevorderd werden om naar huis te gaan. Daarom werden ze aangehouden.

Lees ook: Jongens aangehouden na veroorzaken 'groepsterreur' in zwembad Hoorn

Wijkagent Frank Meissen, twittert gisteren dat hij erg teleurgesteld is over de uitspraak. Volgens de agent vond de officier van Justitie dat de jongens al genoeg gestrafd waren. Zij werden namelijk bij de aanhouding onder andere geslagen met wapenstokken door politieagenten én moesten een nacht in de cel doorbrengen.

"Geweld tegen hulpverleners wordt keihard aangepakt", aldus Meissen op Twitter. "Ja ja, maar nu ff niet. Teleurstellende en onbegrijpelijke beslissing."

De politie heeft overigens wel het zwembad het advies megegeven de jongens het komende jaar de toegang tot het zwembad te ontzeggen. 

Even terugkoppeling eerder benoemd "terreurgedrag zwembad en 5 aanhoudingen". De ZSM-officier van justitie heeft gisteren beslist; geen

— Frank Meissen (@POL_Meissen) 26 April 2017

2) geen verdere vervolging ! Minderjarige daders waren al genoeg gestraft ! Hadden klappen wapenstok gehad en nacht in cel verbleven.

— Frank Meissen (@POL_Meissen) 26 April 2017

3) De opgemaakte processen-verbaal met exact en uitgebreid beschreven strafbare en grensoverschrijdende gedrag maakte kennelijk geen indruk.

— Frank Meissen (@POL_Meissen) 26 April 2017