Ga naar Content
Noord-Holland

Meisjes (13) mishandeld en bespuugd in Volendam

26 april 2017, 17.49 uur · Aangepast 26 april 2017, 20.50 uur
Door: · Foto: Shutterstock

VOLENDAM De politie zoekt een man die zondagavond in Volendam twee 13-jarige meisjes heeft mishandeld en bedreigd. Getuigen wordt gevraagd zich te melden.

De meisjes lopen rond 22.15 uur achter elkaar over de fietsstrook naast de Populierenlaan, als er man voorbijfietst. Bij het passeren van het eerste meisje scheldt hij haar uit en schiet hij een rochel in haar richting, die vol in haar haar belandt.

Het meisje waarschuwt haar vriendin, die een paar meter voor haar liep. De twee zetten het op een rennen, maar de fietser blijft hen achtervolgen. 

Veilig heenkomen
Even lijkt het erop dat ze hem hebben afgeschud, maar vlak bij het huis van een familielid aan de Populierenlaan - waar de meiden een veilig heenkomen proberen te zoeken - krijgt hij de twee weer in het vizier. 

Hij richt zich op de vriendin van het meisje die hij kort daarvoor had bespuugd. Hij trapt een paar keer op haar in, stapt op zijn fiets, bedreigt de meiden opnieuw en rijdt weer weg. 

Signalement
De verdachte is lichtgetint, vrij klein en fors gebouwd. Hij droeg op het moment van de mishandeling en bedreiging een rood-blauwe fietshelm.