Ga naar Content
Noord-Holland

Meisje (4) en vrouw (39) gewond na slippartij op Afsluitdijk

26 april 2017, 14.09 uur · Aangepast 26 april 2017, 17.04 uur
Door: · Foto: Politie Hollands Kroon

BREEZANDDIJK Een 4-jarig meisje en een 39-jarige vrouw uit De Meern (Utrecht) zijn gisteravond gewond geraakt toen de auto waarin zij zaten op de Afsluitdijk betrokken raakte bij een ongeluk.

De slachtoffers zaten in de auto bij een 39-jarige man, die richting Noord-Holland reed. Toen er ter hoogte van Breezanddijk een 53-jarige automobilist uit Anna Paulowna naast hem kwam rijden, ging het mis. 

De auto's raakten in de slip, raakten elkaar en kwamen tegen de vangrail tot stilstand. De vrouw en het meisje raakten daarbij gewond, de twee mannelijke automobilisten bleven voor zover bekend ongedeerd. 

Gladheid
Over de aard van de verwondingen van de slachtoffers is niets bekend. Ze zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De vermoedelijke oorzaak van het ongeluk is gladheid, want op het moment van het ongeluk hagelde het flink boven de weg. De politie onderzoekt de toedracht. 

Door het ongeluk was de A7 richting Noord-Holland geruime tijd afgesloten. Verkeer richting Noord-Holland moest daardoor gebruikmaken van de vluchtstrook. 

Bij deze aanrijding is in ieder geval een persoon gewond geraakt en zal zo naar het ziekenhuis gebracht worden. #A7 Afsluitdijk

— Politie Fryslân (@polfryslan) April 25, 2017

Twee gewonden bij ongeval door hagelbui Afsluitdijk - BREEZANDDIJK – Door vermoedelijk een hagelbui ... - https://t.co/y2P6xZ9f3X pic.twitter.com/3EkQafbyKC

— 112Fryslân.frl (@112Fryslan) April 25, 2017