Ga naar Content
Noord-Holland

Drukke avondspits verwacht aan vooravond Koningsdag

26 april 2017, 11.27 uur · Aangepast 26 april 2017, 13.12 uur
Door: · Foto: Bram den Hollander / HFV

NOORD-HOLLAND Er wordt grote drukte verwacht voor de spits van vanavond. Deze wordt vanwege Koningsdag een stuk drukker dan gebruikelijk, voorspelt de ANWB.

Aangezien veel Nederlanders door de feestdag een lang weekend hebben, trekken veel mensen eropuit. 

Lees ook: Met het openbaar vervoer op Koningsdag? Dit moet je weten

Op Koningsdag zelf, zal in Noord-Holland met name het verkeer in de binnensteden met grote vrijmarkten hinder ervaren van de stadsactiviteiten. Op de snelwegen worden morgen daarentegen weinig problemen verwacht. 

Lees ook: Meer treinen, dichte stations en géén alcohol: NS neemt maatregelen rond Koningsdag

Werkzaamheden
Ook worden de meeste werkzaamheden aan snelwegen stilgelegd, met als belangrijke uitzondering de A1, ten oosten van Amsterdam. Het gaat om de rijbaan richting Amersfoort tussen de knooppunten Diemen en Muiderberg.

Deze is van vrijdagavond tot en met zondagavond niet voor verkeer toegankelijk. De afsluiting van de A1 leidde de vorige keer tot behoorlijk wat files op de A2 en A9 vanuit Amsterdam. Houd dit weekend dus rekening met extra reistijd indien je gebruik maakt van deze wegen. 

Stuur jouw foto!
Trotseer jij vanavond en/of morgen de kou en de regen om Koningsdag te vieren? Stuur je foto’s of video’s naar [email protected] of twitter ze met de hashtag #NHKoningsdag