Ga naar Content

Circus Herman Renz komt belofte niet na om omgeploegd park te herstellen

HAARLEM Ruim vier maanden na het Kerstcircus Herman Renz in het Burgemeester Reinaldapark in Haarlem is de ondergrond nog steeds een woestenij. Ondanks een toezegging het park te herstellen, heeft het circus nog steeds geen hand uitgestoken naar het kapotgereden gras. De gemeente dreigt geen nieuwe vergunning meer te geven en de buurt smeekt het circus om het park weer groen te maken.

Op Facebook schreef clown Milko namens de directie dat "wij er alles aan zullen doen om het park weer in orginele staat te brengen." Ook schreef hij dat het wat langer zou gaan duren vanwege het hoge grondwaterpeil, maar "Circus Heman Renz zal de kosten betalen om het park weer in orde te brengen."

Sindsdien verleent de eigenaar van het circus, de Duursma Groep uit Hippolytushoef, geen medewerking meer. De gemeente krijgt het bedrijf bijna niet meer aan de lijn en ook NH wordt niet teruggebeld.

De doorstart van Circus Renz tijdens Kerst in Haarlem was op zich een groot succes.

Herstellen
Omwonende en wijkraadslid Wim Kleist snapt er niets van en wil het circus alleen terugzien wanneer het de grond netjes herstelt. "Wij hopen dat ze heel snel de zaak gaan regelen met de gemeente. Ook de omwonenden vinden dit niet leuk."

Kleist wil alleen dat het Reinaldapark snel af is van de erfenis van het circus. "Daar moeten we vanaf. Het is geen gezicht en het is doodzonde voor het aanzien van het park."

Foto: NH Nieuws/Ron Flens