Ga naar Content
Noord-Holland

Man bemachtigt vijf bekeuringen in vijf minuten

25 april 2017, 15.50 uur · Aangepast 25 april 2017, 17.37 uur
Door: · Foto: ANP

HAARLEM Een 25-jarige Haarlemmer wist tijdens een verkeerscontrole bij de Kennemerstraat maar liefst vijf bekeuringen te bemachtigen binnen vijf minuten.

De man werd afgelopen vrijdag staande gehouden omdat hij opzettelijk veel lawaai veroorzaakte met zijn auto. Toen de politie hem aanhield, bleek dat zowel hijzelf als het kind op de achterbank geen gordel droeg. 

Na hiervoor bekeurd te zijn reed de man asociaal, eveneens met veel onnodig geluid, weer verder. Hierop bracht de politie hem terug naar de controleplaats. Daar werd geconstateerd dat de man wederom zijn gordel niet om had. 

1.200 euro boete
De man ontving in totaal vijf bekeuringen: twee voor het veroorzaken van lawaai en drie voor het niet dragen van een gordel. Na een totaalbedrag van 1.200 euro aan boetes te hebben ontvangen, reed de man rustig weg.  

In totaal schreef de politie bij de verkeerscontroles in en om de Kennemerstraat in Haarlem op 29 maart en 21 april 29 bekeuringen uit. De Belastingdienst inde tijdens deze twee controles in totaal 48.500 euro en sleepte veertien auto's weg.