Ga naar Content

Buschauffeurs nemen rolstoel niet mee: Yuriandy (23) kan zwemles niet meer volgen

ZAANDAM De 23-jarige Yuriandy Martina zit in een rolstoel en woont sinds drie weken in Zaandam. Voor zijn speciale zwemles moet hij iedere zaterdag met de bus naar Wijk aan Zee maar de lijnbus in Zaandam neemt hem met zijn rolstoel niet mee. 

En dat is onterecht. "Ik heb speciaal voor deze rolstoel gekozen omdat deze juist wél in de bus mee mag", zegt Yuriandy in zijn nieuwe woning in Zaandam. Er zit een elektrische aandrijving op maar het is geen scootmobiel en dus hoort Yuriandy gewoon met de bus mee te kunnen. 

Melissa Eliveld, zijn zwemlerares, trok via Facebook aan de bel. "Afgelopen zaterdag vertelde Yuriandy mij dat hij niet meer met de bus mee kon. Hij kan met mij wel mee terug rijden maar ik kan hem niet iedere keer mee nemen naar het zwembad", zegt ze. Dat zou namelijk betekenen dat hij dan elke keer twee uur te vroeg aanwezig is. 

Reactie Connexxion
Vervoersbedrijf Connexxion doet het voorval als incident af en legt de fout bij de chauffeurs. "Ik denk dat er in dit geval een inschattingsfout door de chauffeur is gemaakt want hij zou met zijn rolstoel gewoon mee moeten kunnen", zegt Rick de Vries, woordvoerder Connexxion Zaanstreek. "We zullen contact met hem opnemen en hem in ieder geval een bos bloemen sturen als excuus", voegt hij er aan toe.

Foto: NH